Uppgifter – Fysik 1 – Mekanik

Nedanför finns uppgifterna till kaptilet om Mekanik och dess två “inriktningar”; Kinematik samt Dynamik. Det är uppgifter till fysik 1 som handlar om allt från beräkningar på rörelsemängd, om Newtons lagar, impuls och om rörelseenergi. Även uppgifter där krafter ska beräknas finns. Dessutom finns uppgifter som kräver energiresonemang och dessa rör dels mekanisk energi och fritt fall. De flesta frågor kräver att beräkningar görs men här finns även en del resonemangsuppgifter.

Har du fler uppgifter om Mekanik? Då hade vi blivit mycket glada om du skickade in dem till oss så att fler får ta del av dem 🙂 Du gör det lättast via livechatten eller genom att fylla i kontaktformuläret här.

Är du osäker på ett begrepp? Då hittar du säkerligen en begreppsförklaring på sidan om Instuderingsfrågor till Mekanik.

Övningsuppgifterna till Mekanik:

Nya uppgifter läggs till kontinuerligt 🙂

Fler uppgifter…

Fler uppgifter finns under avsnittet Gamla Kursprov. Följ bilden på sidan så ser du vilka av frågorna i vilka av filerna som täcker området om Mekanik.

 

Lösningar till fysik 1 uppgifter om bla krafter & rörelsemängd

Förstår du inte riktigt en uppgift? Får du fel svar men förstår inte varför? Då kan vi hjälpa dig genom att ta fram ett lösningsförslag. För att få lösningar till dessa Fysik 1-uppgifter så kontakta oss via denna länk.

Leave a Reply