Fysikstugans AI-Assistent!

Fysikstugans AI-Assistent

Varför ska du använda vår AI-assistent?

 • Snabb Feedback: Få direkt svar på dina frågor utan att vänta.
 • Dygnets Runt: Slipp vänta på svar från någon på pluggakuten. Oavsett om det är mitt i natten eller tidig morgon, är vår AI här för att hjälpa dig direkt.
 • Djupare Förståelse: Vår AI är byggd för att inte ge dig svaret direkt. Genom att förklara hur du har tänkt hjälper AI:n dig att förstå var som kan ha gått fel och hur du ska tänka rätt.

Hur fungerar det?

Det är lätt, vi lovar! Tre steg och du är igång.

 • Skriv eller tala in din fråga: Använd vår inbyggda röst- eller textinmatning för att beskriva din fysikuppgift.
 • Förklara hur du tänker: Berätta hur du har tänkt hittills, vilka formler du har använt eller vilka steg du har tagit.
 • Få svar: Vår AI-assistent kommer att analysera din fråga och ditt resonemang och ge dig feedback, tips eller en fullständig lösning på uppgiften.

Såhär gör du för att få bäst svar

 1. Uppgiftsbeskrivning – Skriv av uppgiften så som du har den framför dig. Kom ihåg att skriva med enheter, storheter (siffror), ja all information du själv fick innan du började lösa uppgiften
  • Är det jobbigt att skriva av? Använd en ”image to text converter” som läser av text från en bild. Då kan du bara kopiera över texten till vår AI. Denna tycker vi fungerar bra (Öppnas i ny flik)
  • Sitter du på datorn? Gör en ny rad genom att hålla nera shift och trycka enter (shift + Enter). Shift är knappen under CAPS-LOCK
 2. Min lösning – Skriv ner hur du har löst uppgiften. Desto tydligare desto bättre. Avsluta med en mening om vad de är du inte förstår

TIPS

 1. Börja med grundläggande Uppgifter: Innan du hoppar på de svårare problemen, börja med de grundläggande uppgifterna på vår hemsida. Detta ger dig en solid förståelse för ämnet och hjälper dig att bli bekväm med formatet av frågor AI:n hanterar bäst.
 2. Använd AI:n när du kört fast: Det händer alla – ibland fastnar vi på en uppgift och vet inte hur vi ska gå vidare. Istället för att bli frustrerad, använd vår AI som en hjälpande hand. Skriv in ditt problem samt hur du påbörjat din lösning och AI:n kommer att guida dig genom lösningen eller ge förslag på nästa steg.
 3. Verifiera dina Svar: Om du redan har ett svar på en uppgift men är osäker på din lösning, använd AI:n för att dubbelkolla. Det kan vara ett bra sätt att bekräfta att du är på rätt spår eller förstå var du kan ha gjort ett misstag.
 4. Ställ Följdfrågor: Om det är något du inte förstår i AI:ns svar, tveka inte att ställa följdfrågor. Den är här för att hjälpa, och genom att ställa djupare frågor kan du verkligen börja gräva ner dig i detaljerna av ett specifikt ämne.
 5. Kombinera med hur du brukar plugga: AI är inget universalverktyg som ersätter allt du redan brukar göra. AIn är en hammare. Ett användbart kraftfullt verktyg. Men inte lika användbart om du ska skruva in en skruv. Precis som du behöver flera verktyg i en verktygslåda bör vår AI asstistent användas i kombination med dina vanliga studiemetoder. Läs dina läroböcker, gå på föreläsningar och diskutera med klasskamrater. AI:n är ett komplement, inte en ersättning.

Lämna ett svar

Annons
GratisAccess to basic materials.$0Join
PremiumFull access, premium materials, and support.$10Join