Uppgifter Fysik 1 & Fysik 2 – Uppgifter med lösningar

Fysik 1 & Fysik 2 uppgifter med lösningar 

Repetition är kunskapens moder – repetera med våra fysikuppgifter med lösningar

 Vad krävs då för att kunna repetera Fysik? Jo, uppgifter. Ett hav av uppgifter så att du kan öva, öva och öva på fysiken och inte endast uppgifter utan uppgifter med lösningar till Fysik så du vet att du gjort rätt. Det är precis det som vi försöker skapa här; en uppgiftsbank i Fysik 1 & Fysik 2. Till en början med är målet att lägga så många Fysik 1 & Fysik 2 uppgifter som möjligt. Det hela kommer ta lite tid men vi tänker lägga ut uppgifter här så fort som möjligt så att du kan testa dina kunskaper direkt. Bra va??

Samtliga är såklart uppgifter till Fysik. De används med fördel som extra övning inför prov eller kursprov. Eller varför inte som helt vanliga övningsuppgifter eller som rena prov i fysik? Du väljer fritt hur du väljer att använda dem alltså! Däremot är det inte helt lätt att skapa en komplett uppgiftsbank så det hade uppskattats otroligt mycket om ni vill dela med er av kluriga fysikuppgifter till oss. Det görs enklast i kommentarsfältet eller här. Tack på förhand 🙂

Är det någon uppgift du inte klarar? Lugn, såklart finns det facit till alla uppgifter och vi har även en del uppgifter med lösningsförslag. Finns det inte och du skulle vilja ha ett lösningsförslag är det bara att höra av sig till oss så löser vi det blixtsnabbt. 

 

Det här avsnitten finns det frågor om:

För att göra det så lätt som möjligt att hitta till de olika områdena kommer frågorna att vara uppdelade mellan Fysik 1 och Fysik 2. I fysik 1 finns områdena Allmän Fysik, Termodynamik, Mekanik, Tryck och lyftkraft, Ellära och Kärn- och partikelfysik m.fl. Medan avsnitten i Fysik 2 är krafter och rörelse (mekanik), elektromagnetiska vågor, mekaniska vågor, magnetism och atomfysik. Du hittar enklast till övningsuppgifterna med lösningsförslag genom att klicka på knapparna här under eller i menyn ovanför. Där ligger de under respektive område.

Uppgifter med lösningar till Fysik 1

Klicka på knappen för att komma till sidan med frågor:

 

Uppgifter med lösningar till Fysik 2

 

Svåra uppgifter till Fysik 1 och Fysik 2 – Wallenbergs Fysikpris

 

Det här tror vi passar dig

Kommentera

tjugo + 6 =

Vad tycker du om FysikStugan?

Betygsätt oss!
X Get Bar