Uppgifter Fysik – Uppgifter till dig som läser Fysik 1 & 2

Repetition är kunskapens moder

Men vad krävs då för att kunna repetera Fysik? Jo, uppgifter. Ett hav av uppgifter. Det är precis det som vi försöker skapa här; en uppgiftsbank i Fysik. Till en början med är målet att lägga så många Fysik 1 uppgifter som möjligt. Det hela kommer ta lite tid men vi tänker lägga ut uppgifter här så fort som möjligt så att du kan testa dina kunskaper direkt. Bra va??

En glad Einstein. Har han kanske upptäckt alla uppgifter som finns här på fysikstugans egna uppgiftsbank tro?

Samtliga är såklart uppgifter till Fysik. De används med fördel som extrauppgifter inför prov eller inför kursprov. Eller varför inte som helt vanliga övningsuppgifter? Det är fritt till dig hur du väljer att använda dem alltså! Däremot är det inte helt lätt att skapa en komplett uppgiftsbank så det hade uppskattats otroligt mycket om ni vill dela med er av kluriga fysikuppgifter till oss. Det görs enklast i Livechatten nere till höger eller här. Tack på förhand 🙂

För att göra det så lätt som möjligt att hitta till de olika områdena kommer frågorna att vara uppdelade mellan områdena Allmän Fysik, Termodynamik, Mekanik, Tryck och lyftkraft, Ellära och Kärn- och partikelfysik. Du hittar enklast till övningsuppgifterna genom att klicka på knapparna här under eller i menyn ovanför. Där ligger de under respektive område.

Frågorna till Fysik 1

Klicka på knappen för att komma till sidan med frågor:

Uppgifter - Allmän fysik Uppgifter - Termodynamik

Uppgifter - Mekanik Uppgifter - Tryck och lyftkraft

Uppgifter - Ellära Uppgifter - Kärn- och partikelfysik

Frågorna till Fysik 2

Uppgifter - Atomfysik Uppgifter - Mekanik

Uppgifter - Vågfysik Uppgifter - Magnetism

Det här tror vi passar dig

Leave a Reply