Allmän fysik – Sammanfattning – Fysik 1

Tips, tricks och allmänna tankar om Allmän fysik 1

Det här är med största sannolikhet det första området i gymnasiekursen Fysik 1. De allra flesta begrepp har du troligtvis stött på i grundskolan och har du inte det så gör det inget för du hittar förklaringar till alla begrepp här på sajten. Smidigt va? Eftersom det är det första kapitlet är det också det mest grundläggande. Av den anledningen, är det kanske också det viktigaste avsnittet. Det gäller att hänga med från början annars kan Fysik 1 lätt bli väldigt svårt snabbt. Därför rekommenderar vi att du kollar in dessa tre videos innan du ger dig in på instuderingsfrågorna

För att underlätta Fysikkursen finns det några saker som är viktigt att tänka på:

  • Gör ordentliga lösningar. Även om många av de första uppgifterna kan simpla så gör dem ordentligt. Skriv upp vad som är känt (med enhet) och vad du söker. Redovisa alltid formlerna för då kan du gå tillbaka till uppgiften senare och faktiskt förstå hur du tänkte. Du kommer även lättare ihåg formlerna vilket är användbart när det blir mer komplexa uppgifter. 
  • Använd dig av Youtubebanken innan lektionerna. Be din lärare om en planering för vilka begrepp/samband som ska tas upp på lektionerna. Förbred dig genom att kolla på de superpedagogiska videosen från Youtubebanken. Njut sedan av känslan att ”de där har jag ju hört” när läraren har genomgången och lär dig mer. Det handlar om mellan 3 till 15 minuter dagen innan lektion. Det har du alltid tid med. 
  • Plugga på instuderingsfrågorna inför prov. Instuderingsfrågorna är frågor med relativit korta och raka svar på det du behöver veta inför varje prov. Inget ordbajsande utan konkret fakta. Perfekt för att repetera det du gått igenom tidigare. 

 


Hur hittar du till allt då? 

Jo det är superlätt. Bara klicka på en av länkarna här nedanför!

 


Gör oss en tjänst…

Förutom att vi jättegärna ser att du tipsar alla dina klasskompisar om vår sajt så uppskattas det något enormt ifall ni påpekar fel, brister och oklarheter. Det gör du enklast här, genom att fylla i formuläret. Det går verkligen galet fort och hjälper både oss och andra som besöker sajten senare. Tack på förhand!

 

 

Lämna ett svar

Annons
GratisAccess to basic materials.$0Join
PremiumFull access, premium materials, and support.$10Join