Fysik 1 – En komplett sammanfattning till Fysik 1!

Fysik 1 – Komplett sammanfattning av den första Fysik-kursen

NYHET: AI-Assistenten på Fysikstugan!

Kliv in i framtiden med vår banbrytande AI-Assistent. Troligtvis den första i sitt slag som är skräddarsydd på vår data för att erbjuda dig förstklassiga tips och lösningsförslag när du kört fast i fysiken. Slipp dessutom vänta med omedelbara svar! Testa detta revolutionerande verktyg på fysikstugan.se

Perfekt för dig, oavsett om du är en student, lärare, eller bara nyfiken på fysik, vår AI här för att vägleda dig. Klicka nedan och påbörja ett bekvämare sätt att plugga på idag!

Testa AI-Assistenten Nu du också!

Fysik 1 är en av många av gymnasiets kurser och vår sammanfattning gör Fysik 1-lektionerna lättare och roligare.  Kursen Fysik 1 är på hela 150 poäng (alltså 150 undervisningstimmar) och ingår som standard i den naturvetenskapliga linjen samt teknik men kan väljas till i desto fler linjer. Det är inte en enkel kurs då de presenteras många nya begrepp och problem som du behöver förstå och lösa. Med det sagt är fysik 1 ingen omöjlig kurs. Med rätt strategier, lite envishet och vår sammanfattning så kommer du klara av kursen, det vågar vi nästan lova. Vi finns dessutom här för att hjälpa dig om du kört fast. Har du frågor är det bara att mejla eller kommentera; supersmidigt va?? 

Fysik 1 är faktiskt en rätt rolig kurs och med vår sammanfattning blir den ännu roligare. Efter du har läst klart kursen kommer du kunna sätta på dig dina ”fysikglasögon” och se värden ur ett helt annat perspektiv. Till exempel kommer du, när du ser en sten sjunka till marken tänka att den sjunker eftersom dess densitet är högre än vattnet och att den tränger undan vatten med av en viss volym. Dessutom kommer du inse att desto mer den sjunker, desto större blir dess lyftkraft. Nördig ja, men oerhört intressant!

Till varje kapitel finns heltäckande instuderingsfrågor som är en sammanfattning av samtliga begrepp och samband i Fysik 1. Vi har även uppgifter till alla områden i kursen och även gamla kursprov/slutprov i fysik som du kan öva dig på. Med andra ord, en komplett sammanfattning av Fysik 1 helt enkelt. 

_

Begreppsordlista för Fysik 1

Kika in vår begreppsordlista för fysik 1, den blir hela tiden större!

Vad ingår i Fysik 1?

Ett STORT lycka till önskar vi på FysikStugan!


Tips på hur du ska plugga till Fysik 1-kursen

Det finns ett oräkneligt antal studietekniker som funkar och alla säger att man måste hitta sin egen för att lyckas med studierna. Tyvärr är inte det lika lika lätt att göra så här går vi igenom hur vi gör för att slippa råplugget dagarna innan fysikproven. (Självklart går denna studieteknik att applicera på många fler ämnen).

  1. Be din lärare ta fram en planering för kursen. Vad ni kommer gå igenom på respektive lektion. Förbered dig sedan hemma inför lektionen genom att kolla på ett kort Youtubeklipp om ämnet. Använd dig av vår Youtubebank för att lätt hitta relevanta klipp!
  2. Var delaktig på lektionerna och för anteckningar. Skumma gärna igenom dagens anteckningar hemma efter varje skoldag (känns jobbigt men hjälper otroligt mycket).
  3. Använd de instuderingsfrågorna som finns förberedda på vår sajt inför prov. Lätt att plugga själv då du kan visa/dölja svaren men allra bäst att plugga tillsammans med en kompis. Turas om att ställa och svara på frågorna.

Spontant kan det kännas som att de kommer gå åt mycket tid men det är ett grymt bra sätt att verkligen lära sig fysik på. Gör du såhär kommer du (förhoppningsvis) bara behöver fräscha upp dina kunskaper inför proven istället för att lära dig allt från början.

Hoppas detta hjälper dig att nå dina mål i fysikkursen!

3 Kommentarer hittills

OskarPublicerat10:04 e m - aug 10, 2019

Tack för en riktigt bra sammanfattning av fysik 1!!! Ni är anledningen till att jag inte fick f

BazaliPublicerat4:07 e m - dec 15, 2019

hej kan du hjälpa mig med uppgift 4,12 och 4,13 från övningsboken tack

FysikStuganPublicerat7:03 e m - dec 15, 2019

Hej! Det kan vi göra. Däremot vet vi inte vilken bok du har i Fysik 1 så återkom exakt med vilka uppgifter det är så ska vi hjälpa dig. Kontakta oss kan du göra här

Lämna ett svar

Annons
GratisAccess to basic materials.$0Join
PremiumFull access, premium materials, and support.$10Join