Fysik 2 – En sammanfattning för dig som läser fysik 2

Fysik 2 – Sammanfattning för dig som läser Fysik

Fysik 2 är en fortsättningskurs på Fysik 1 som ingår i naturvetenskaps- och teknikprogrammen på gymnasiet men Fysik 2 kan även du som läser på vuxenutbildning och tekniskt basår studera. Under Fysik 2 så bygger du dels på de du lärt dig i Fysik 1 såsom mekaniken men du även får lära och fördjupar dig mer inom magnetism, vågfysik och atomfysik. Det räknas som en av gymnasiets svåraste kurser. Så här gäller det verkligen att du har hittat rätt studieteknik och är fokuserad både på lektioner och hemma. Har du ännu inte hittat en studieteknik som passar dig rekommenderar vi att du läser vårt inlägg om studieteknik här. Men vi ska verkligen inte skrämma bort er, tvärtom. Fysik 2 är en riktigt rolig kurs med många fascinerande labbar och intressanta fenomen.  Du kommer, efter gymnasiekursen, kunna ta på dig dina “fysikglasögon” och få en helt annan syn på vardagliga saker. 

Vi har ännu inte hunnit helt klart med sammanfattningen, men vi gör vårt bästa för att det ska gå så snabbt som möjligt. Till början är planen att endast ha instuderingsuppgifter och uppgifter men efter hand siktar vi även mot en färdig och “riktig” sammanfattning av fysikkurserna. Kom ihåg att ifall du vill ha lösningar på en uppgift så är det bara att slänga iväg ett meddelande eller lägga en kommentar. Vi svarar så fort som möjligt 🙂 

Här är de delar vi tänkt ta upp och sammanfatta i kursen! 

 

Innehåll Fysik 2

 

Är det någonting på vår sammanfattning du undrar över  så är det bara att höra av er via den här länken eller skriva en kommentar längst ner så svarar vi så snabbt vi kan. 

 

Tillbaka till Startsidan

 

Kommentera

ett × 2 =

Vad tycker du om FysikStugan?

Betygsätt oss!
X Get Bar