Uppgifter Fysik 2 – Atomfysik

Nedanför hittar du uppgifter som rör Atomer, närmare bestämt atomfysiken. Här finns uppgifter som övar dig på begrepp såsom fotoelektrisk effekt, fotoner, materievåglängd (de Broglie-våglängd) samt även absorption och emission. Det är blandad både räkne- och rena teoriuppgifter. Du kan göra dessa som en diagnos på att du lärt dig allt som sagts på lektionerna eller som extrauppgifter inför prov. Ja, du väljer helt enkelt själv. Skulle du fastna på en uppgift så tveka inte utan kontakt oss för en lösning 🙂 

Har du en uppgift vi kan lägga till i vår bank eller har en fråga om någon av uppgifterna så tveka inte utan hör av dig till oss. Det görs enklast i livechatten eller genom att fylla i formuläret här.

Är det ett begrepp du känner dig osäker på så hittar du garanterat en begreppsförklaring på Instuderingsfrågorna (som kommer snart)

 

Uppgifter: Atomfysik – Fysik 2

Atomfysik – Fysik 2 – Blandade uppgifter

Allt eftersom kommer fler och fler uppgifter att läggas till här så vi rekommenderar att du kikar in här emellanåt 😉 (Vill du att det ska gå snabbare, bidra med en egen uppgift då vettja!)

 

Fler uppgifter…

Fler uppgifter finns under avsnittet Gamla Kursprov. Följ bilden på sidan så ser du vilka av frågorna i vilka av filerna som täcker området om Ellära.

 

Lösningar

Vill du ha lösningar till uppgifter? Kontaka då oss så fixar vi det!

Kommentera

2 × 5 =