Fysik 1 – Sammanfattning – Vi hjälper dig

Fysik 1 är en av många kurser på gymnasiet. Den ingår som standard i den naturvetenskapliga inriktningen samt tenik men kan väljas till i desto fler. Det är inte alltid en helt enkel kurs då de presenteras många nya begrepp och problemlösningsuppgifter. Med det sagt är fysik 1 ingen omöjlig kurs. Med rätt strategier och lite envishet så kommer du klara av kursen. Fysikstugan finns dessutom här för att hjälpa dig. Har du frågor är det bara att maila oss eller skriva i live-chatten; supersmidigt va?? 

Ett STORT lycka till på fysik 1 kursen önskar vi!

 

Ta dig runt till de olika delarna av fysik 1


Förslag på hur du ska lägga upp fysikplugget

Det finns ett oräkneligt antal studietekniker som funkar och alla säger att man måste hitta sin egen för att lyckas med studierna. Tyvärr är inte det lika lika lätt att göra så här går vi igenom hur vi gör för att slippa råplugget dagarna innan fysikproven. (Självklart går denna studieteknik att applicera på många fler ämnen).

  1. Be din lärare ta fram en planering för kursen. Vad ni kommer gå igenom på respektive lektion. Förbered dig sedan hemma inför lektionen genom att kolla på ett kort Youtubeklipp om ämnet. Använd dig av vår Youtubebank för att lätt hitta relevanta klipp!
  2. Var delaktig på lektionerna och för anteckningar. Skumma gärna igenom dagens anteckningar hemma efter varje skoldag (känns jobbigt men hjälper otroligt mycket).
  3. Använd de instuderingsfrågorna som finns förberedda på vår sajt inför prov. Lätt att plugga själv då du kan visa/dölja svaren men allra bäst att plugga tillsammans med en kompis. Turas om att ställa och svara på frågorna.

Spontant kan det kännas som att de kommer gå åt mycket tid men det är ett grymt bra sätt att verkligen lära sig fysik på. Gör du såhär kommer du (förhoppningsvis) bara behöver fräscha upp dina kunskaper inför proven istället för att lära dig allt från början.

Hoppas detta hjälper dig att nå dina mål i fysikkurserna!


 

 

Leave a Reply