Uppgifter – Fysik 1 – Ellära

Här nedan finner du uppgifter som rör Elläran i Fysik 1. Frågorna kan göras för repetition inför prov, för att se hur du ligger till just nu eller bara för att lära dig lite mer om ellära. Det är uppgifter med bland annat resonemang på vad som händer då en glödlampa dras ut, rena beräkningar på spänning, laddningar, elektriska fält och mycket mer. Ja, det finns uppgifter om i princip allt inom ellära som rör fysik 1. 

Har du en uppgift vi kan lägga till i vår bank eller har en fråga om någon av uppgifterna så tveka inte utan hör av dig till oss. Det görs enklast i livechatten eller genom att fylla i formuläret här

Är det ett begrepp du känner dig osäker på så hittar du garanterat en begreppsförklaring på Instuderingsfrågorna om Ellära. 

Uppgifter om Ellära –  fysik 1

Att den ena heter A och den andra B har ingenting med svårighetsgrad att göra. Det heter olika så att du ska kunna skilja dem åt.

Allt eftersom kommer fler uppgifter att läggas till här under, så kika in här lite då och då 

Fler uppgifter…

Fler uppgifter finns under avsnittet Gamla Kursprov. Följ bilden på sidan så ser du vilka av frågorna i vilka av filerna som täcker området om Ellära.

Leave a Reply