Uppgifter – Fysik 1 – Kärn- & Partikelfysik

Här nedanför finner du uppgifterna som rör Kärn- och partikelfysiken till Fysik 1. Perfekt sätt att repetera inför prov. Uppgifterna är allt från rena frågeuppgifter om isotoper, de fundamental krafterna, joniserad strålning och strålning till beräkningsuppgifter på sönderfall. Allt du kan önska för att lära dig mer om partikelfysiken helt enkelt.

Om det är så att du har fler uppgifter som rör partikelfysiken, eller har en fråga på någon av uppgifterna. Skicka då gärna in dem till oss 🙂 Vi hjälper dig samtidigt som du hjälper oss bygga en stor bank av fysikuppgifter. Du når oss lättast i livechatten eller genom att fylla i formuläret här.

Är det ett begrepp du känner dig osäker på så hittar du garanterat en begreppsförklaring på Instuderingsfrågorna om Partikel- och kärnfysik.

Men nu till uppgifterna:

Allt eftersom kommer fler uppgifter att läggas till här under, så kika in här lite då och då 🙂

 

Fler uppgifter…

Fler uppgifter finns under avsnittet Gamla Kursprov. Följ bilden på sidan så ser du vilka av frågorna i vilka av filerna som täcker området om Kärn- och Partikelfysik.

 

Lösningar till fysik 1 uppgifter

Får du fel svar men förstår inte varför? Då kan vi hjälpa dig genom att ta fram ett lösningsförslag. För att få lösningar till dessa Fysik 1-uppgifter så kontakta oss via denna länk.

 

Leave a Reply