Uppgifter – Fysik 2 – Mekanik 2

Här nedanför hittar du uppgifter som rör Mekanik, det vill säga den del av fysiken som berör jämvikt, rörelse och krafter. Det är uppgifter som berör kaströrelse, vridmoment, tyngdpunkt, Newtons gravitationslag, harmonisk svängningsrörelse och elastisk energi och många många fler begrepp som rör mekaniken. Du kan göra uppgifterna som en diagnos för att testa och se hur mycket du förstått från lektionerna eller så kan du använda dem som extrauppgifter inför prov. Ja, du väljer helt enkelt själv. Skulle du fastna på en uppgift så tveka inte utan kontakta isåfall oss så tar vi fram ett lösningsförslag på uppgiften. 

Har du en uppgift vi kan lägga till i vår bank eller har en fråga om någon av uppgifterna så tveka inte utan hör av dig till oss. Det görs enklast i livechatten eller genom att fylla i formuläret här.

Är det ett begrepp du känner dig osäker på så hittar du garanterat en begreppsförklaring på Instuderingsfrågorna (som kommer snart)

 

Uppgifter Mekanik – Fysik 2

Mekanik – Uppgifter – Vridmoment – Fysik 2

Mekanik 2 – Uppgifter – Cirkulär centralrörelse och kaströrelse – Fysik 2

Mekanik – Uppgifter – Harmonisk svängningsrörelse och pendelrörelse – Fysik 2

1. Peter kastar en boll mot en garageport 3,5 m bort. Bollens hastighet är 8,0 m/s och den kastas snett uppåt med en vinkel mot markplanet som är 30 grader. Efter hur lång tid når bollen garageporten? Bortse från luftmotstånd

Fler uppgifter…

Fler uppgifter finns under avsnittet Gamla Kursprov. Följ bilden på sidan så ser du vilka av frågorna i vilka av filerna som täcker området om Ellära.

 

Lösningar.. 

Blev det inte rätt? Hör av dig till oss isåfall så tar vi fram ett lösningsförslag åt dig 🙂 

 

Kommentera

ett × 1 =