Fysikhjälp – Tips på hur du ska plugga fysik!

AvFysikStugan

Fysikhjälp – Tips på hur du ska plugga fysik!

TIPS – Såhär ska du plugga Fysik

Fysik är en av de svårare kurser man kan läsa på gymnasiet. Det är lätt hänt att man inte riktigt vet hur man ska studera för att nå sina mål på bästa och snabbaste sätt. Var lugn, vi hjälper dig. Det finns en djungel av olika studietekniker; vissa bättre än andra. Alla säger tipsar alltid en att ”du måste hitta det som passar dig”. Det är visserligen sant men tyvärr lättare sagt än gjort. Därför finns vi här för att hjälpa dig. Det var så här vi lade upp våra studier när vi pluggade fysik. Det hjälpte alla oss så förhoppningsvis kan det även hjälpa dig. Allt för att du ska slippa råplugga den sista dagen inför proven. Och ja, självklart går denna studieteknik att använda på många fler ämnen. 

Läs även – ”De bästa tipsen – Såhär ska du plugga inför kursprovet i Fysik!”

Här kommer våra tips för hur du ska lyckas med fysikproven:

  1. Be din lärare ta fram en planering för kursen. Vad kommer ni gå igenom på respektive lektion? Förbered dig sedan hemma inför lektionen genom att kolla på ett kort Youtubeklipp om ämnet. Använd dig av vår Youtubebank för att lätt hitta relevanta klipp!
  2. Var delaktig och aktiv på lektionerna och för anteckningar. Ställ frågor om det är något som känns oklart. Skumma gärna igenom dagens anteckningar hemma efter varje skoldag . Det är inte alls så jobbigt som det känns och det hjälper otroligt mycket.
  3. Använd instuderingsfrågorna som finns förberedda på vår sajt inför prov. Lätt att plugga själv då du kan läsa frågorna med svaren eller välja att endast läsa svaren. Men allra bäst att plugga tillsammans med en kompis. Turas om att ställa och svara på frågorna så lär du dig mer.

Spontant kan det kännas som att de kommer gå åt mycket tid men det är ett grymt bra sätt att verkligen lära sig fysik på. Gör du såhär kommer du (förhoppningsvis) bara behöver fräscha upp dina kunskaper inför proven istället för att lära dig allt från början.

Hoppas detta kommer att hjälpa dig att nå dina mål i fysiken!

 

Om författaren

FysikStugan administrator

Annons
GratisAccess to basic materials.$0Join
PremiumFull access, premium materials, and support.$10Join