Uppgifter – Fysik 1 – Termodynamik/värme – Uppgifter med lösningar

Termodynamik (värme) Fysik 1 uppgifter 

Uppgifter om värme och termodynamik för Fysik 1 hittar du här nedanför. Samtliga är uppgifter om värme och värmeläran som är en del av fysik 1. Uppgifterna görs med fördel inför prov eller för repetition. Eller varför inte som ett prov inför ditt prov på värme i fysik 1? Uppgifterna är av varierande svårighetsgrad och på allt från beräkningar på temperatur via specifik värmekapacitet, smältentalpi, ångbildningsentalpi till resonemangsuppgifter om varför man inte ska elda på klippor. Här finns det du behöver kunna om termodynamik för att klara av Fysik 1 helt enkelt. 

För att ge dig som studerar Fysik 1  en så komplett bank med uppgifter som möjligt har vi samlat ihop ett gäng av de uppgifter som finns tillgängliga på kapitlet om värme och lagt in dessa i vår länksamling nedanför.

Om det är så att du har fler uppgifter som rör Termodynamiken, eller har en fråga på någon av uppgifterna. Skicka då gärna in dem till oss :) Vi hjälper dig samtidigt som du hjälper oss att bygga en stor bank av fysikuppgifter. Du når oss lättast i kommentarsfältet eller genom att fylla i formuläret här

Finns här ett begrepp du inte riktigt förstår? Leta då upp begreppsförklaringen på sidan om Instuderingsfrågor till Termodynamik

Värme/termodynamik Fysik 1 uppgifter & prov

 

Kontinuerligt läggs här upp nya uppgifter om värme!

 

Var det en uppgift du inte förstod? Lugn, vi hjälper dig. Förklara hur du tänkt och skriv vilken uppgift det är så lovar vi att göra vårt yttersta för att du ska lösa uppgiften om termodynamik.

 

Fler fysikuppgifter…

Fler uppgifter om värme finns under avsnittet Gamla Kursprov. Följ bilden på sidan så ser du vilka av frågorna i vilka av filerna som täcker området om Termodynamik. Det är inte så komplicerat som det låter, testa. Du kommer bli positivt överraskad.

Annons

 

Lämna ett svar

Annons
GratisAccess to basic materials.$0Join
PremiumFull access, premium materials, and support.$10Join