Uppgifter – Fysik 1 – Tryck & lyftkraft – Uppgifter med lösningar

Tryck och lyftkraft uppgifter för dig som läser Fysik 1

Nedanför hittar du uppgifterna till allt som rör Tryck och Lyftkraft och Fysik 1. Fritt fram för dig att använda hur du vill. Vi kan rekommendera det utöver de vanliga uppgifterna som du har i din bok så du istället för att göra om uppgifter utsätter dig för fler. På så sätt blir din problemlösningsförmåga bättre! Uppgifterna Handlar om lyftkraft, den ideala gaslagen, tryck, tryckskillnader samt uppgifter av mer resonerande karaktär. 

För att ge dig som studerar Fysik 1  en så komplett bank med uppgifter som möjligt har vi samlat ihop ett gäng av de uppgifter som finns tillgängliga på kapitlet om tryck och lyftkraft och lagt in dessa i länksamlingen nedanför.

Om du har fler uppgifter till Tryck och lyftkraftsområdet så hade det uppskattats om du ville dela med dig av dem till oss. Du når oss lättast via Livechatten eller genom att fylla i ett formulär här. Det går även alldeles utmärkt att fråga om kluriga uppgifter och att ge konstruktiv kritik om sajten :) 

Är det ett begrepp du känner dig osäker på så hittar du garanterat en begreppsförklaring på Instuderingsfrågorna om Partikel- och kärnfysik

 

Begrepp som du behöver kunna för att lösa Fysik 1 uppgifterna om Tryck & lyftkraft: 

  • Arkimedes princip
  • Lufttryck
  • Övertryck & undertryck
  • Vätsketryck
  • Den allmänna gaslagen (samma som den ideala gaslagen)

 

Här är övningsuppgifterna till Fysik 1 tryck uppgifter:

 

Allt fler uppgifter kommer att läggas till allt eftersom, så tips är att kika in här lite då och då :)

Fler uppgifter…

Fler uppgifter finns under avsnittet Gamla Kursprov. Följ bilden på sidan så ser du vilka av frågorna i vilka av filerna som täcker området om Tryck och lyftkraft.

Lämna ett svar

Exit mobile version
Annons
Gratis Access to basic materials. $0 Join
Premium Full access, premium materials, and support. $10 Join