Wallenbergs Fysikpris – Svåra uppgifter Fysik 1 & Fysik 2 – A uppgifter

Wallenbergs Fysikpris – Vad är det? 

Wallenbergs fysikpris hette tidigare ”Skolornas fysiktävling” och det är en fysiktävling som anordnas en gång varje år. Vinnaren får följa med till fysikolympiaden (IPhO) och tävla mot andra studenter från hela världen. Det är det Svenska Fysikerförbundet som anordnar tävlingen och den riktar sig till dig som läser Fysik. Framförallt dig som redan kommit en bit på dina fysikstudier och går andra eller tredje året på gymnasiet. Det är kluriga och svåra frågor som kräver god förståelse om fysik för att göra. 

Wallenbergs Fysikpris – För dig som söker svåra uppgifter i Fysik 1 & Fysik 2

Söker du svåra uppgifter i Fysik 1 eller Fysik 2? Vill du ha en utmaning? Siktar du mot A i Fysik? Då har du kommit till rätt ställe. Här finns uppgifter från Wallenbergs Fysikpris, med andra år Fysik uppgifter på A nivå men även uppgifter av lite lägre svårighetsgrad (C-nivå främst) finns. Det är uppgifter på allt från Fysik 1 såsom värme, ellära, atomfysik, krafter, rörelse, tryck. Från Fysik 2 är det svåra uppgifter på krafter, kaströrelse, elektromagnetiska vågor, mekaniska vågor, magnetism och kärnfysik. Ja, här finns en utmaning för alla. Vissa av uppgifterna är till och med så svåra att de anses vara överkurs men det som är bra att det finns lösningsförslag till alla uppgifter! Det är verkligen något att bita i men var inte deppig om du inte lyckas lösa en uppgift för dessa är svåra.

Klicka här för fler, lättare, uppgifter på Fysik!

Svåra uppgifter Fysik 2 och Fysik 1 – Wallenbergs Fysikpris

TIPS Använd en formelsamling när du löser uppgifterna!

För fler svårare uppgifter

Hur går tävlingen till?

Tävlingen sker individuellt och är uppdelad i två delar. En kvalificeringstävling och en en finaltävling. Kvalificeringstävlingen genomförs på din skola men lyckas du ta dig vidare till final Göteborg eller Stockholm. Vinner du även den kan du se fram emot en resa för att vara med och delta för Sverige i den stora Fysikolympiaden (IPhO). 

Vi hoppas du ska tycka att tävlingen låter intressant och roligt och vill vara med att testa dina kunskaper i Fysik mot uppgifterna i Wallenbergs Fysikpris 2020!

Lämna ett svar

Exit mobile version
Annons
Gratis Access to basic materials. $0 Join
Premium Full access, premium materials, and support. $10 Join