Uppgifter Fysik 1 & Fysik 2 – Uppgifter med lösningar

Fysik 1 & Fysik 2 uppgifter med lösningar 

Repetition är kunskapens moder – repetera därför med våra fysikuppgifter med lösningar för Fysik 2 & Fysik 1

 Vad krävs då för att kunna repetera Fysik? Jo, uppgifter. Ett hav av uppgifter med lösningar till Fysik 1 & Fysik 2 så att du kan öva, öva och öva på fysiken. Viktigt är att du inte endast gör uppgifter utan att du gör uppgifter med lösningar till Fysik så du vet att du gjort rätt. Det är precis det som vi försöker skapa här; en uppgiftsbank i Fysik 1 & Fysik 2. Till en början är målet att lägga så många Fysik 1 & Fysik 2 uppgifter med lösningar som möjligt. Det hela kommer ta lite tid men vi tänker lägga ut uppgifter här så fort som möjligt så att du kan testa dina kunskaper direkt. Bra va??

Samtliga är såklart uppgifter som handlar om Fysik. De görs med fördel som extra övning/repetition inför prov eller kursprov. Eller varför inte som helt vanliga övningsuppgifter eller som rena prov i fysik? Du väljer fritt hur du väljer att använda dem alltså! Däremot är det inte helt lätt att skapa en komplett uppgiftsbank så det uppskattats otroligt mycket om ni vill dela med er av kluriga fysikuppgifter för Fysik 1 & Fysik 2 till oss. Det görs enklast i kommentarsfältet eller här. Tack på förhand :)

Är det någon uppgift du inte klarar? Lugn, såklart finns det facit till alla uppgifter och vi har även en del uppgifter med lösningsförslag. Finns det inte och du skulle vilja ha ett lösningsförslag är det bara att höra av sig till oss så löser vi det blixtsnabbt. 

 

Det här avsnitten finns det frågor/prov/uppgifter om:

För att göra det så lätt som möjligt att hitta till de olika områdena kommer frågorna att vara uppdelade mellan Fysik 1 och Fysik 2. I fysik 1 finns områdena Allmän Fysik, Termodynamik, Mekanik, Tryck och lyftkraft, Ellära och Kärn- och partikelfysik m.fl. Medan avsnitten i Fysik 2 är krafter och rörelse (mekanik), elektromagnetiska vågor, mekaniska vågor, magnetism och atomfysik. Du hittar enklast till övningsuppgifterna med lösningsförslag genom att klicka på knapparna här under eller i menyn ovanför. Där ligger de under respektive område.

Uppgifter med lösningar till Fysik 1

Klicka på knappen för att komma till sidan med frågor:

 

Uppgifter med lösningar till Fysik 2

 

Svåra uppgifter till Fysik 1 och Fysik 2 – Wallenbergs Fysikpris

 

Det här tror vi passar dig

Lämna ett svar

Exit mobile version
Annons
Gratis Access to basic materials. $0 Join
Premium Full access, premium materials, and support. $10 Join